Om oss

Et langt vennskap

Nationaltheatret har ingen uvenner, men setter pris på en fortrolig vennekrets. Foreningen Nationaltheatrets Venner skal være teatrets støttespiller og veileder i teatrets kontakt med publikum og myndighetene. Foreningen har gjennom årenes løp kunnet bidra økonomisk med stipender til skuespillere og ansatt og til spesielle tiltak.

Tanken er at Venneforeningens medlemmer gjennom gode og spesielle tilbud skal bli godt kjent med teatret, og derigjennom bli teatrets “ambassadører”.

Historie

Nationaltheatret åpnet fredag 1. september 1899 i dagens teaterhus, tegnet av arkitekt Henrik Bull.
I over 100 år har landets hovedscene vært arena for norske scenekunstnere, for klassiske og nyskapende teateroppsetninger, storslåtte markeringer og bitre stridigheter.

Under Nationaltheatrets gullalder ble Foreningen Nationaltheatrets Venner stiftet i 1932, og har opp gjennom årene vært til uvurderlig støtte for teatret og dets ansatte. I de senere år har foreningen ytet flere million kroner i form av gaver og stipendier. Våren 2017 ble kjent at regjeringen vil bevilge innpå to milliarder kroner til rehabilitering av teatret, et arbeid som kommer i gang i 2022, og da må teatret finne andre lokaler, så langt er det klart at Kanonhallen på Løren blir ett lokale. I skrivende stund vites ikke hvor “hovedscenen” blir lokalisert. Venneforeningen vil selvsagt bidra med støtte til teatret i de årene som går før man kan flytte tilbake til et nyrestaurert Nationaltheater.

Medlemskap

Medlemskapet i foreningen følger teatrets sesong fra august til juni.
Tegning av medlemskap forutsetter ingen binding. Sesongkontingenter er på kr 450, og tergner du deg om våren betaler du halvårskontingent på kr 225.

Styremedlemmer

Reidar Gjærum (styreleder)

Erna Ansnes

Caroline Frølich

Ole Asgeir Madland

Erling Opdal

Gro Strande

Lars Thorud(varamedlem)

Maria Hildonen(varamedlem)

Trond Okkelmo (foreningens sekretær)

 

Kontaktinformasjon

Foreningen Nationaltheatrets Venner

Sekretær Trond Okkelmo
Ostadalsveien 66
0753 Oslo
Tlf. 92 02 09 44

post@natvenner.no

Vedtekter