Medlemsaktiviteter for 1. halvår 2019

Venneforestillinger

Tidspunkt

Les mer

“Natta syng sine songar” 24. april 2019 klokken 19.30 Her
“Personer, steder og ting”
27. mai 2019 klokken 19.30 Her

Onsdag 24. april kl. 19.30

         “Natta syng sine songar”

Også denne gang vil teaterkritiker IdaLou Larsen etterforestillingen dele sine inntrykk med oss i restauranten.

Før forestillingen holdet Venneforeningen sitt årsmøte. Mer om dette senere.

Fra venstre: Henrik Rafaelsen, Ågot Sendstad, Nils Golberg Mulvik, Marte Engebrigtsen og Ole Johan Skjelbred.

Fosse om dei håplaust håpefulle

Norsk verdsdramatikk om kunst og livsløgn i ein musikalsk utforskande versjon.

Han er ein mislykka forfattar. Alt han skriv blir refusert. Men å skrive er det einaste han vil, det einaste han kan. No ligg han stort sett på sofaen og les. Tør ikkje ein gong å gå ut. Det passar dårleg som nybakt far og familiemann.

Ho jobbar desperat med å skape ein heim, men føler seg isolert og fanga. Det vart ikkje som ho hadde sett for seg. Både han og ho vil noko anna, samtidig som dei veit at dei treng kvarandre. Situasjonen er fastlåst. Kvifor orkar ingen kome på besøk lenger? Og kven liknar den vesle guten eigentleg på?

I 2019 fyller ein av vår tids største dramatikarar, Jon Fosse, 60 år. Natta syng sine songar er eit av hans tidlege stykke, og tar for seg eit ungt par som kjempar og navigerer seg gjennom alt som blir sagt – og ikkje blir sagt.

No møter Fosses poetiske realisme den franske regissøren Laurent Chétouane sitt fysisk og musikalsk utforskande uttrykk. I denne versjonen er den unge mannen ein refusert dramatikar som skriv om eigen familie. Spørsmålet er om han er eit uoppdaga talent, eller ikkje. Har han noko meir å by verda – og familien – på?

Saman med eit knippe skodespelarar skal Chétouane forske i eit scenespråk i grenselandet mellom tekst og partitur, for å gi deg sin heilt særeige versjon av Jon Fosses såre og desperate stykke om dei håplaust håpefulle.

 

  Mandag 27. mai kl. 19.30

            “Personer, steder og ting”

Og for tredje gang i vår vil IdaLou Larsen  dele sine inntrykk fra forestillingen med oss i teatrets restaurant

Personer, steder og ting

 

En farlig cocktail av løgner, roller og rus

Islandsk stjerneregissør er tilbake med et tragikomisk og beksvart skuespill om å miste seg selv i jakten på den neste rollen.

Emma er frilansskuespiller og bruker livet på å jakte på den neste rollen. Når hun står på scenen, får hun oppleve de mest intense øyeblikkene i livet om og om igjen og nyte tilskuernes applaus kveld etter kveld. Men Emma er også narkoman og alkoholiker. Midt i sluttscenen i Tsjekhovs Måken, får hun et sammenbrudd, og hun går med på å legge seg inn på et behandlingssenter.

I behandlingen må Emma lære seg å unngå de personene, stedene og tingene som utløste rusmisbruket hennes. Men hvem står egentlig igjen da – når alle disse triggerne forsvinner? Hva er vitsen med å være edru når tilværelsen uansett synes meningsløs? Hvordan blir man edru når rus og rollespill har vært din eneste måte å overleve på? Og hvordan kan man løse et problem som man nekter å innse at man har?

Personer, steder og ting er et nytt stykke av den bejublede britiske dramatikeren og regissøren Duncan Macmillan, som gjorde braksuksess på West End i London i 2015. Når stykket nå får sin norgespremiere, er det med islandske Gísli Örn Garðarsson i registolen. Hans kritikerroste oppsetning av Kafkas Forvandlingen i 2012 gikk for fulle hus på Hovedscenen i flere år.

I tillegg til å følge Emmas oppgjør med eget misbruk, får vi også et brutalt og ærlig møte med familiens opplevelse av datterens rusavhengighet, og vi blir tatt med på en reise full av svart humor, hvor sannhet, løgner og roller blandes sammen til en farlig cocktail.