Våre venneforestillinger 1. halvår 2024

Nationaltheatrets repertoar for våren er lansert, og vi har plukket ut de to produksjonene som blir venneforestillinger. Og vi inviterer våre medlemmer til forsnakk foran forestillingene.

Har du lyst til å være med på venneforestillingene og forsnakk, kan du tegne halvårs-medlemskap for kr. 225. Du finner innmeldingskema i menyen

Besøk av gammel dame mandag 11. mars kl. 19.30 på Hovedscenen

«Hva koster et menneskes moral? Og hvor langt er noen villig til å gå for å redde seg selv og sitt? I det verdenskjente stykket Besøk av gammel dame, inviteres du til den lille byen Güllen, som står på randen av økonomisk ruin. Plutselig dukker den søkkrike og mystiske Claire Zachanassian opp. Hun vokste selv opp i byen og har nå vendt tilbake med et gullkantet og makabert forslag i kofferten: Hun tilbyr byens innbyggere en enorm sum penger – mot at de hevner den udåden som en gang ble begått mot henne.»

Les mer om forestillingen her:

https://www.nationaltheatret.no/forestillinger/besok-av-gammel-dame/

Alle mine sønner mandag 6. mai kl. 19.30 på Hovedscenen

Hva skjer når vi prioriterer vår personlige suksess over samfunnets beste? Opplev Arthur Millers mesterverk om samvittighet, livsløgner og krigsprofitt.

På overflaten er familien Keller en vellykket familie, dog preget av krigens hendelser. Familiens to sønner, Chris og Larry, tjenestegjorde i krigen – men bare Chris kom hjem igjen. Flyet til Larry ble skutt ned, og han ble aldri funnet, men moren Kate tviholder på at han fortsatt er i live.

Faren Joe er en hardtarbeidende fabrikkeier og et respektert samfunnsmedlem. Men da det viste seg at fabrikken hans hadde levert defekte flydeler til det amerikanske flyvåpenet, slik at flere soldater styrtet i døden, truet det med å ødelegge alt han hadde bygd opp. Joes partner og medeier havnet i fengsel – men hvor mye visste egentlig Joe?

Les mer om forestillingen her:

https://www.nationaltheatret.no/forestillinger/alle-mine-sonner/

Og selvsagt blir det for- elle ettersnakk begge ganger.